Presentam la programació de la III Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana

Presentam la programació de la III Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana

Les activitats s'enfoquen enguany en la cultura marinera i el patrimoni pesquer

Tramuntana XXI ha presentat avui la programació completa de la III Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana. Les activitats, que tindran lloc entre el 21 i el 27 de novembre, són organitzades per l’associació Tramuntana XXI, amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca. Enguany la Setmana Gastronòmica s’enfocarà en posar en valor la cultura marinera i el patrimoni marítim-pesquer al voltant de la gastronomia.
 
El programa inclou activitats molt diverses com visites comentades per les entitats Cayume i Save The Med a bord del llaüt tradicional La Balear; tallers d’elaboracions amb productes de la mar, com el taller d’escabetx a càrrec de la xef Maria Solivellas, de Ca Na Toneta, el de conserves de peix amb tècniques de fumat i assecat, a càrrec de la cuinera Margalida Mulet o el taller infantil d’estampació de peix local amb pintura, i conferències al voltant de la importància del patrimoni pesquer a la gastronomia, com la que oferirà la catalana Marina Monsonís, activista de la sobirania alimentària i artista. El programa complet es pot consultar a la nostra web, a on es pot realitzar la inscripció gratuïta a les diferents activitats.
 
A l’acte de presentació han participat Marta Ferriol, directora tècnica de Tramuntana XXI, Margalida Mulet, coordinadora de la III Setmana Gastronòmic; Lluís Segura, director insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca; Albert Forés, director del Museu Marítim de Sóller i  Margalida Mulet Estrany, cuinera i directora de l’antiga Escola de cuina Alcari.
 
“L’objectiu de la Setmana Gastronòmica és posar en valor la cultura popular vinculada a la producció i consum alimentari a través de la gastronomia”, ha explicat Margalida Mulet, Doctora en Antropologia de l’Alimentació i coordinadora de la Setmana Gastronòmica, “enguany hem decidit centrar-nos en la cultura marinera i en els productes de la mar, perquè de vegades quan parlam de producte local el peix queda en segon terme i pensam en fruita, verdura o ramaderia. Volem enfocar-nos en la cultura marinera i pesquera, molt rellevant sent una illa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *