Llencam concurs de receptes marineres de la Serra

Llencam concurs de receptes marineres de la Serra

Per tercer any consecutiu s'organitza el certamen, enguany enfocat en patrimoni gastronòmic pesquer

Des d’avui i fins al 18 de novembre els i les residents als municipis de la Serra de Tramuntana poden fer arribar les seves receptes per participar al concurs “La Cuina de la Serra: receptes marineres“. Aquest certamen dona el sus a les activitats de la III Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana, que enguany estarà enfocada en la cultura marinera i el patrimoni pesquer, i tindrà lloc entre el 21 i el 27 de novembre.
 
Es convida a participar els residents dels municipis de la Serra que hauran de presentar una recepta vinculada al món mariner i una fotografia de qualsevol moment del procés d’elaboració.  Les receptes marineres poden ser plats freds, plats cuinats, conserves (en sal, vinagre, sucre, oli, alcohol…), fermentats, fumats, escaldats o pasteuritzats, entre d’altres. El que és important és que continguin productes de la mar. 
 
Es valorarà la vinculació de la recepta amb el poble d’origen, la història familiar associada i l’ús de producte local. L’objectiu és fomentar el vincle emocional entre cultura gastronòmica i les tradicions familiars.
 

Un cop seleccionades les millors receptes s’atorgaran 3 premis segons les diferents característiques:

1. Primer premi a la recepta més arrelada a la Serra i als seus productes: lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 300€.

2. Segon premi a la recepta amb la millor història familiar: lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 150€.

3. Tercer premi a la recepta que recuperi productes en procés de desaparició a la cuina mallorquina: Lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 50€.

A més es contemplen dos premis a la modalitat infantil valorats en 25 euros cada un.  

 

Aquest concurs, així com la resta de les activitats de la III Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana, han estat possibles gràcies al suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Politica Lingüística del Consell de Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *