Visita a la cova de Son Torrella

25/05/2021, 10h, finca de Son Torrella (Escorca). ACTIVITAT NOMÉS PER A SOCIS/ES DE TRAMUNTANA XXI

Son Torrella és una finca emblemàtica de la Serra de Tramuntana, la més alta de Mallorca, on Tramuntana XXI ha començat un projecte pilot de gestió, amb criteris de sostenibilitat i eficiència.

En aquesta ocasió tenim l’oportunitat de conèixer part del seu patrimoni arqueològic de la mà de l’historiador Jaume Deyà, la cova de Son Torrella. Posteriorment visitarem les cases i farem un petit acte de reconeixement a Carlos Zayas, per la seva històrica i incansable tasca de conservació de la finca.

Presentació de llibre + Taula rodona: "Miramar, el primer Parc Nacional d'Europa"

24/04/2021, 11h, Estudi General Lul·lià / Canal de Youtube de Tramuntana XXI

Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació del llibre de Joan Mayol “Miramar: el primer Parc Nacional d’Europa”. Seguidament, tindrà lloc la taula rodona “El turisme i els espais naturals protegits: el cas de la Serra”.

Xerrada: Ajudes i subvencions per dinamitzar l'agroecologia

25/03/2021, 19h, ZOOM

En el marc del procès d’Ecoregió Serra de Tramuntana organitzam aquesta sessió, dirigida a entitats ciutadanes i administracions locals. Serà a càrrec de Margalida Mulet, doctora en antropologia de l’alimentació i col·laboradora del projecte des del seu inici.

Xerrada: Els darrers musulmans a Mallorca. Refugiats durant la conquesta a les muntanyes de la Serra

18/03/2021, 18.30h

De la mà de l’arqueòleg Jaume Deyà codirector del projecte arqueològic Almallutx,  farem un viatge a través de la història dels últims refugiats a la Serra de Tramuntana durant la conquesta del rei en Jaume I.

Xerrada: Foc i boscos a la Serra de Tramuntana

23/02/2021, 18.30h

En aquesta xerrada ens apropam, de la mà de la doctora Maria Cifre, des de la perspectiva de l’antropologia ambiental, a una diversitat de dinàmiques socioambientals que actualment caracteritzen l’ús i gestió dels boscos de Serra de Tramuntana, i al seu impacte sobre la problemàtica dels grans incendis forestals.

Xerrada: Supervivència a la Serra de Tramuntana

28/01/2021, 18-20h

El doctor Carles Amengual exposarà la seva experiència recorrent la Serra de Tramuntana amb tècniques de supervivència.
Carles Amengual és metge homeòpata, biòleg i expert en plantes medicinals de Mallorca.
La xerrada podrà seguir-se online a través del nostre canal de Youtube.