Per Tramuntana XXI és de cabdal importància la transmissió de coneixement sobre la Serra, per tal de sensibilitzar la ciutadania sobre el seu gran valor natural i cultural i els reptes que afronta a causa de la situació actual. Per aquest motiu des de Tramuntana XXI organitzem actes d’interpretació, educació i formació sobre diferents àmbits.

Algunes de les nostres actuacions

Per a Tramuntana XXI és molt important sensibilitzar a la ciutadania i donar a conèixer la Tramuntana i la seva complexitat per tal de generar sentiment de compromís i protecció de la Serra.

Per això, organitzam trobades mensuals als diferents pobles de la Serra, amb lobjectiu de crear aquest espai dencontre i de debat en temes concret i sovint desconeguts sobre la realitat de la Tramuntana.

A aquestes activitats les anomenam Actes per la Serra.

Tramuntana XXI vol contribuir a la sensibilització de la ciutadania sobre el valor de la Serra des d’una mirada integral, tenint en compte la seva aportació ambiental, però també històrica,patrimonial i social.

Els materials que hem creat per contribuir a l’educació ambiental de la ciutadania envers la Serra de Tramuntana són:

 

 

Per tal de donar visibilitat a tots aquells herois i heroïnes que amb la seva tasca diària ajuden a conservar els valors de la Serra de Tramuntana, cream un espai, on contar la seva tasca i la seva història: Veus de la Serra.

El 2022 llencem el projecte “Dones fent paisatge”, en col·laboració amb Casa Planas, per recollir específicament les veus de les dones que, a través del seu treball a oficis de muntanya, han contribuït a modelar el paisatge de la Serra, pel qual la Tramuntana és Patrimoni de la Humanitat. Coneix més del projecte.

Amb l’objectiu d’incorporar nous actors a la prevenció d’incendis forestals, Tramuntana XXI i la Conselleria de Medi Ambient i Territori llancen cada any la campanya “Aquest estiu, envolta’t de seguretat #PrevenirÉsActuar”.
 
Aquesta campanya cerca la implicació directa del món rural i dels seus gestors, pagesos, propietaris i residents en zones forestals per a l’execució d’accions eficaces per a establir un paisatge més resistent i resilient als grans incendis forestals, evitar la seva propagació i reduir les seves conseqüències.
 

GALERIA AMB EXEMPLES DE GESTIÓ FORESTAL PER A LA PREVENCIÓ D’INCENDIS

 

 

VIDEOS EXPLICATIUS “PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS A LA SERRA DE TRAMUNTANA”

 

 

 

Tramuntana XXI fomenta la investigació i la recollida de dades i dinformacions significatives i rigoroses sobre la Serra. Daquesta manera es disposarà duna línia de base sobre la qual fonamentar qualsevol proposta dintervenció.

Alguns dels estudis que hem elaborat són: