MISSIÓ

Treballam a favor de la Serra de Tramuntana tot impulsant el coneixement, el consens i compromís de persones, organitzacions, empreses i institucions per a l’economia sostenible, la qualitat ambiental, el patrimoni natural i cultural, el benestar dels seus habitants i la qualitat de l’experiència dels seus visitants.

VISIÓ

Pensam que la Serra de Tramuntana pot esdevenir un projecte pilot que demostri la viabilitat d’un nou model de relació amb el territori: més inclusiu, respectuós i responsable.

Una oportunitat per alinear interessos i necessitats de diferents sectors que permetin regenerar l’entorn i la cultura, avançant cap a una societat més justa i resilient.

Un laboratori de bones pràctiques en protecció mediambiental, recuperació del sector primari, gestió de l’ús públic, bona governança, respecte per la tradició i aposta per la innovació.

Junta directiva

JOE HOLLES. President

Anglès de naixement i mallorquí d’adopció. Format en filosofia i lletres, amb experiencia en el sector audiovisual i l’activisme, treballa en el món de la empresa connectant medi ambient, tecnología i societat.

JOAN MAYOL SERRA. Vicepresident

Biòleg. Membre fundador del GOB. Ja jubilat, va ser funcionari de Medi Ambient. Amb una ampla trajectòria de trescador de la Serra, conservador de la natura, ex polític, aficionat a escriure i olivarer del Pla.

BRUNO ENTRECANALES. Tresorer

Persona vinculada al món empresarial i agrícola, establert a Mallorca des de fa una dècada i dedicat des de llavors a la recuperació de l’agricultura, el paisatge i el patrimoni arquitectònic en alguns dels indrets més emblemàtics del municipi de Valldemossa.

ANTÒNIA LLABRÉS BERNAT. Secretària

Biòloga, actualment treballa a l’IBANAT com a tècnica en sensibilització i comunicació del risc d’incendi forestal, en especial a les comarques forestals com la Serra de Tramuntana. Compromesa des de ja fa molts anys amb la conservació de la natura i activa en el moviment veïnal.

BARTOMEU DEYÀ CANALS. Vocal

Nascut a Sóller, criat i sempre compromès amb l’activitat agrícola familiar d’olivars “mil·lenaris”, tafones tradicionals, cultiu de cítrics i sistemes de regadiu ancestrals. Introducció de l’activitat turística “sostenible” com a exemple de subsistència. Economista, actualment membre dels Comitès d’Experts de Paisatges Culturals i de Turisme Cultural d’ICOMOS. Coneixedor amb detall del contingut i del pla de gestió de la declaració de la Serra de Tramuntana patrimoni mundial.

FRANCESC XAVIER COLOM CANALS. Vocal

President de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada. Natural de Sóller i resident, topògraf, tècnic de senders. Trescador de la Serra des de ben petit, propietari d’un petit hort i olivar a la vall, activista per la conservació de la Tramuntana i dels seus valors etnològics, agraris i d’esbarjo.

JAUME GARAU SALAS. Vocal

Psicòleg social. Màster per la London School of Economics. Ha treballat a Serveis socials dels Ajuntaments de Barcelona, Palma, Marratxí, i al Consell de Mallorca. Fou president del Col·legi de Psicòlegs de Balears i d’Intress, i membre de la Fundación Anesvad. És soci fundador i soci d’honor d’Arca, i va esser diputat al Parlament de les Illes Balears. Actualment és president de la Fundació Iniciatives del Mediterrani i secretari de l’associació Palma XXI.

JOAN JUAN. Vocal

Format en Ciències Biològiques, s’inicià en la gestió a La Trapa i des de fa més de 20 anys treballa com a gestor ambiental per diferents racons de la Tramuntana. Es declara un enamorat dels projectes impossibles, allà on les debilitats s’acaben convertint en fortaleses. Ferm defensor de la participació de la societat civil i la recerca del consens.

LUIS BERBIELA MINGOT. Vocal

Forestal i “pinariego”. Defensor, gestor i restaurador d’espais naturals i boscos. Preocupat per l’abandó i la desertificació dels extraordinaris paisatges culturals de la Serra de Tramuntana. Caminant que gaudeix amb cada bany de bosc.

MARIA CIFRE SABATER. Vocal

Antropòloga ambiental. Recentment doctorada a l’Escola d’Antropologia i Conservació de la Universitat de Kent (Anglaterra) amb una tesi dedicada als boscos i als incendis forestals a Serra de Tramuntana. És becària de formació de personal investigador i ha impartit docència com a ‘Graduate Teacher Assistant’.

SARA OPPENHEIMER. Vocal

Nascuda a Londres, ha passat la major part de la seva vida al Regne Unit. El setembre de 2017 es va mudar a Mallorca. Actualment treballa per a donar suport a la transició energètica a Balears, una regió pionera en aquest àmbit a l’estat espanyol.

TOMÀS VIBOT. Vocal

Filòleg, escriptor, investigador i guia cultural. Autor d’una setantena de llibres sobre història, cultura, folklore i patrimoni arreu de les Illes Balears i concretament de la Serra. Així mateix col·labora amb diverses revistes, diaris, programes de ràdio i ha co-presentat el programa d’IB3 “Un lloc amb història”. Co-autor de diversos catàlegs de patrimoni arreu de l’illa i concretament del Catàleg Integral de Béns de la Serra de Tramuntana.

 

ESTEBAN MARTÍNEZ CANALS. Vocal

Francès de naixement, mallorquí d’adopció amb arrels a la vall de Sóller. Amb experiència professional amb més de 25 anys en el sector bancari. Passió per la  Tramuntana, acompanyant amics per la Ruta de Pedra en Sec  i des de fa tres anys per les set rutes  de Camí de Lluc, sintonitzant amb la bellesa i harmonia de la natura. Propulsor de l’activitat  “Pizca de Ciencia”, soci de l’associació “En Conciencia” i de l’Associació de Banys de Boscs de les Illes Balears.
 

LLUÍS VALLCANERAS NEBOT. Vocal

Químic, professor de Secundària i muntanyenc des de fa cinquanta anys. Autor d’una vintena de llibres relacionats amb la Serra de Tramuntana. Col·laborador en matèria mediambiental del Consell Econòmic i Social. Ha col·laborat al programa Méteo Temps i Natura d’IB3 Televisió i a Feim Kilòmetres d’IB3 Ràdio. Divulgador i defensor dels valors de la Serra de Tramuntana.