Història i iniciatives del sector agroalimentari a la vall de Sóller: el cas de Fet a Sóller

Història i iniciatives del sector agroalimentari a la vall de Sóller: el cas de Fet a Sóller

El passat 26 d’octubre vàrem organitzar una visita a Sóller per apropar-mos a la història del seu sector agroalimentari i conèixer de primera mà una bona pràctica empresarial utilitzant productes locals: el cas de Fet a Sóller, exitosa empresa comercialitzadora de productes de la vall.

Vàrem tenir l’oportunitat de visitar les seves instal·lacions de la mà del seu fundador, Franz Kraus, i vàrem conèixer com va néixer aquest projecte i com ha arribat a ser una de les iniciatives del sector agroalimentari més exitoses de la nostra illa, a més de la seva contribució a la conservació dels recursos naturals.

La jornada es va tancar amb un col·loqui amb Ramón Molina de Dios, professor d’Economia de la Universitat de les Illes Balears. Durant la sessió, ens va il·lustrar sobre la història econòmica de la vall de Sóller, el paper dels emigrants i els seus capitals, i com en un entorn amb importants dificultats per l’orografia del terreny (que aïllava Sóller de la resta de l’illa) i un clima molt particular,  hi ha hagut capacitat per ser capdavanters en molts aspectes.