Coneixem Planícia

Coneixem Planícia

El passat 2 de juny Tramuntana XXI va organitzar l’últim acte a la Serra del curs 17/18 amb on visitarem la finca pública de Planícia.

Començàrem la jornada amb l’itinerari guiat des de l’aparcament fins a les cases,  per Joan Carles Palos. Amb ell coneixerem alguns detalls de la història de la possessió alhora que férem una lectura acurada del paisatge “modelat, en part, per la mà de l’home” de la Serra de Tramuntana, Patrimoni Mundial i Paratge Natural.

Joan Carles Palos és periodista i impulsor del projecte FITA A FITA Serveis Culturals i Pedagògics, a partir del qual ha fet una tasca difusora dels valors naturals i culturals del nostre territori a través d’activitats de senderisme amb escoles i famílies.

Un cop arribarem a les cases de Planícia, després d’una pausa per recuperar forces, Neus Obrador, tècnica de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), ens va explicar quines són les tasques que realitza l’administració pel manteniment i gestió d’una finca pública com Planícia.

Per acabar, Joan Mayol, cap de servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i vicepresident de Tramuntana XXI, ens va conduir a través del Centre de Seguretat i Cria del Ferreret, ubicat a les mateixes cases de Planícia.