La Serra de Tramuntana, declarada patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO, pel seu paisatge cultural generat durant generacions que han treballat la terra, actualment està sofrint un procés d’abandonament accelerat, principalment degut a la recessió del sector primari. Aquest fet es vincula directament amb els canvis de models alimentaris i de relació amb el territori que té la societat actual. 

Des de Tramuntana XXI organitzam la primera edició de la Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana: una oportunitat de posar en valor la cultura popular vinculada a la producció i consum alimentari de productes locals, a través de la gastronomia i reflexionar sobre com aquesta ha contribuït a modelar el paisatge cultural de la Serra de Tramuntana. 

Del 23 al 29 de novembre la Serra s’omplirà d’activitats relacionades amb el patrimoni culinari de la Tramuntana: xerrades, visites guiades, tastets de producte local, tallers a escoles, concursos gastronòmics, etc. 

A causa de la situació sanitària es compliran rigorosament totes les recomanacions i les activitats tindran aforament limitat.

Pots inscriure’t als següents enllaços:

Concurs de receptes

La cuina de la Serra: Compartim el patrimoni gastronòmic familiar

Com es cuina o es cuinava a ca teva? Coneixes plats tradicionals de la Serra? A la teva família es fan receptes amb producte local?

Convidam a veïns i veïnes dels municipis de la Tramuntana a que participin amb les seves receptes! Teniu fins al 19 de novembre.