La Serra de Tramuntana, declarada patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO, pel seu paisatge cultural generat durant generacions que han treballat la terra, actualment està sofrint un procés d’abandonament accelerat, principalment degut a la recessió del sector primari. Aquest fet es vincula directament amb els canvis de models alimentaris i de relació amb el territori que té la societat actual. 

Des de Tramuntana XXI organitzam la segona edició de la Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana: una oportunitat de posar en valor la cultura popular vinculada a la producció i consum alimentari de productes locals, a través de la gastronomia. Així com l’any passat, aquest esdeveniment impulsat per Tramuntana XXI es va enfocar en el patrimoni culinari i el paisatge cultural de la Serra de Tramuntana, enguany la Setmana Gastronòmica posarà èmfasi en el saber popular en la conservació del producte local. 

Del 22 al 29 de novembre la Serra s’omple d’activitats relacionades amb el patrimoni culinari de la Tramuntana: xerrades, visites guiades, tastets de producte local, tallers a escoles, concursos gastronòmics, etc. 

DILLUNS 22

DIMARTS 23

DIMECRES 24

DIJOUS 25

DIVENDRES 26

DISSABTE 27

DIUMENGE 28

DILLUNS 29

Concurs

La cuina de la Serra: receptes tradicionals amb productes elaborats

Tramuntana XXI convida els veïns i veïnes dels 19 municipis de la Serra de Tramuntana a participar en el concurs  “La cuina de la Serra: receptes tradicionals de productes elaborats”.

Es tracta d’un concurs de receptes amb el que l’entitat  vol fomentar el producte local i recuperar les receptes tradicionals que cerquen la màxima conservació d’aquests. 

Teniu fins al 22 de novembre.