La Serra de Tramuntana, declarada patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO, pel seu paisatge cultural generat durant generacions que han treballat la terra, actualment està sofrint un procés d’abandonament accelerat, principalment degut a la recessió del sector primari. Aquest fet es vincula directament amb els canvis de models alimentaris i de relació amb el territori que té la societat actual. 

Des de Tramuntana XXI organitzam la segona edició de la Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana: una oportunitat de posar en valor la cultura popular vinculada a la producció i consum alimentari de productes locals, a través de la gastronomia. Així com l’any passat, aquest esdeveniment impulsat per Tramuntana XXI es va enfocar en el patrimoni culinari i el paisatge cultural de la Serra de Tramuntana, enguany la Setmana Gastronòmica posarà èmfasi en el saber popular en la conservació del producte local. 

Del 22 al 29 de novembre la Serra s’omple d’activitats relacionades amb el patrimoni culinari de la Tramuntana: xerrades, visites guiades, tastets de producte local, tallers a escoles, concursos gastronòmics, etc. 

Reprodueix les conferències i xerrades de la II Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana al nostre Canal de Youtube

Publicació

Receptes de la Serra de Tramuntana

2a edició 

Publicació

Innovació alimentària amb productes elaborats

En el marc de la II Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana es va llençar el concurs “De la tradició a la innovació, productes elaborats”. L’objectiu era fomentar la innovació gastronòmica amb productes elaborats amb tècniques que tenen l’objectiu d’allargar la vida del producte, preservant el seu gust i les seves condicions sanitàries.

Coneix els guanyadors i les seves propòstes d’innovació gastronòmica amb productes elaborats.

Concurs

La cuina de la Serra: receptes tradicionals amb productes elaborats

Tramuntana XXI convida els veïns i veïnes dels 19 municipis de la Serra de Tramuntana a participar en el concurs  “La cuina de la Serra: receptes tradicionals de productes elaborats”.

Es tracta d’un concurs de receptes amb el que l’entitat  vol fomentar el producte local i recuperar les receptes tradicionals que cerquen la màxima conservació d’aquests. 

Teniu fins al 22 de novembre.