La Serra de Tramuntana, declarada patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO, pel seu paisatge cultural generat durant generacions que han treballat la terra, actualment està sofrint un procés d’abandonament accelerat, principalment degut a la recessió del sector primari. Aquest fet es vincula directament amb els canvis de models alimentaris i de relació amb el territori que té la societat actual. 

Des de Tramuntana XXI organitzam la primera edició de la Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana: una oportunitat de posar en valor la cultura popular vinculada a la producció i consum alimentari de productes locals, a través de la gastronomia i reflexionar sobre com aquesta ha contribuït a modelar el paisatge cultural de la Serra de Tramuntana. 

Del 23 al 29 de novembre la Serra s’omple d’activitats relacionades amb el patrimoni culinari de la Tramuntana: xerrades, visites guiades, tastets de producte local, tallers a escoles, concursos gastronòmics, etc. 

Reprodueix les conferències i xerrades de la I Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana al nostre Canal de Youtube

Publicació

Receptes de la Serra de Tramuntana

Compendi amb 16 receptes rebudes a la convocatòria del concurs “La cuina de la Serra: Compartim el patrimoni gastronòmic familiar”.

Publicació

Innovació alimentària amb l'oliva de la Serra de Tramuntana

L’objectiu del concurs “Innovació alimentària amb l’oliva de la Serra de Tramuntana” era posar en valor un dels productes més emblemàtics de la Serra, amb el cultiu del qual es configura part important del paisatge que ha fet de la Tramuntana Patrimoni de la Humanitat.

Per això es va convocar a escoles de cuina a presentar elaboracions innovadores a partir d’aquest producte. En aquest receptari es recullen les elaboracions guanyadores, presentades per Amadip Esment, Mater Misericordiae i l’IES Calvià.

Publicació

Foodscapes: el paisatge gastronòmic de la Serra de Tramuntana. Estudi i propostes de dinamització.

L’estudi fa una anàlisi acurada de les característiques del foodscape  propi d’aquesta regió de Mallorca i també es recullen una sèrie de propostes per a la dinamització del paisatge gastronòmic de la Serra de Tramuntana.

Concurs de receptes

La cuina de la Serra: Compartim el patrimoni gastronòmic familiar

Com es cuina o es cuinava a ca teva? Coneixes plats tradicionals de la Serra? A la teva família es fan receptes amb producte local?

Convidam a veïns i veïnes dels municipis de la Tramuntana a que participin amb les seves receptes! Teniu fins al 19 de novembre.