Informe: Primera trobada de gestors de la Serra de Tramuntana

Informe: Primera trobada de gestors de la Serra de Tramuntana

El passat 26 de gener, Tramuntana XXI va organitzar la primera Trobada de Gestors de la Serra de Tramuntana, a l’agroturisme de Bàlitx d’Avall (Fornalutx). A l’encontre van participar més de 40 gestors, entre pagesos, petits productors, propietaris i agents forestals. També van assistir tècnics de diferents organismes públics, que van participar com a experts en les seves àrees.

Aquesta  primera trobada va ser una gran ocasió per conèixer de primera mà quines són les problemàtiques que afecten el dia a dia dels que treballen i cuiden de la Serra, a la vegada d’intentar fer propostes i detectar oportunitats per tal de transformar l’actual situació de manca de rendibilitat de les activitats tradicionals de la Tramuntana.

A través d’una metodologia participativa es van poder abordar les principals problemàtiques i fer propostes per millorar la gestió de la Serra. Aquest informe recull les conclusions per sectors (construccions, forestal, interacció amb visitants, normativa, ajudes i subvencions, rendibilitat econòmica) i pretén ser un full de ruta per a properes intervencions de Tramuntana XXI, contribuint al seu impuls i tramitació davant les institucions competents.