Comunicat sobre mobilitzacions ciutadanes per pacificar la Ma-10

Comunicat sobre mobilitzacions ciutadanes per pacificar la Ma-10

Des de la creació de Tramuntana XXI hem estat fent feina intensament amb totes les autoritats competents per intentar erradicar el problema que pateix des de fa més de tres dècades les carreteres de la Serra de Tramuntana, especialment pel que fa a la inseguretat viària a causa dels comportaments incívics i temeraris dels vehicles a motor i l’excés de renou per mor del trucatge dels motors i dels tubs d’escapament. Tot això crea una inseguretat i una contaminació acústica que afecta molt negativament tant les persones residents i visitants com el mateix entorn natural.

El problema en els darrers anys ha anat incrementant-se, especialment els caps de setmana, tant de dia com de matinada, malgrat la posada en funcionament d’algunes mesures per part del Consell de Mallorca, Delegació de Govern, Guàrdia Civil i DGT.

Per tot això, atès que aquestes mesures han estat tant insuficients com ineficaces i el problema persisteix i augmenta notablement, s’han produït protestes per part dels veïns i veïnes de Banyalbufar i queixes d’ajuntaments com Sóller i Fornalutx. Per altra banda, és de destacar que l’opinió pública en contra de tals pràctiques mostrada a través dels mitjans de comunicació (transcendint la mateixa illa de Mallorca i fins i tot l’Estat) també s’ha mostrat molt crítica amb nul·la o tèbia actuació per part de les autoritats competents.

Avui dia contemplam també amb molta preocupació que les mateixes autoritats competents continuïn “passant-se” la pilota pel que a l’assumpció de responsabilitats. Això no fa més que anar en contra de l’ànim, la salut i la paciència d’una població que reclama solucions eficaces a aquest tema des de fa dècades sense cap resultat.

Per tot això, Tramuntana XXI es posa a disposició de les autoritats per continuar treballant per trobar una solució urgent i definitiva de la greu problemàtica d’aquestes conductes incíviques i temeràries, l’excés de renou i velocitat que pateix la Ma-10 i totes les seves tributàries, per tal de contribuir a pacificar la carretera que travessa la Serra de Tramuntana.

Entre les mesures que hem proposat des de la nostra entitat es troben reforçar els medis humans i tècnics per assegurar el compliment de la normativa vigent en matèria de velocitat, renous i dimensions dels vehicles, amb caràcter immediat, aplicar una moratòria de proves esportives i iniciar un estudi tècnic de mobilitat a la MA 10 i altres carreteres de la Serra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *