Comença la tercera edició del programa d’Educació Ambiental “La Serra de Tramuntana: un món per descobrir”

Comença la tercera edició del programa d’Educació Ambiental  “La Serra de Tramuntana: un món per descobrir”
Tramuntana XXI obre per tercer any consecutiu la convocatòria perquè escoles puguin participar a seu programa d’educació ambiental “La Serra de Tramuntana: un món per descobrir”. Després de dues edicions al llarg de les quals han participat una trentena d’escoles, enguany la situació sanitària no permet visites als centres, però s’ha volgut complementar el material, pensat originalment per treballar presencialment a l’aula, amb propostes didàctiques online.
D’aquesta manera la iniciativa es reinventa per adaptar-se a la nova realitat de moltes escoles marcada per la semi-presencialitat a causa de la Covid-19.  Amb els mapes, les fitxes didàctics i els materials interactius per treballar online s’aborden temes relacionats amb la Serra: les marjades, la biodiversitat i els personatges il·lustres de la Tramuntana, entre d’altres. El projecte rep el suport del departament d’Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient.
 
El projecte consta de diversos materials, per treballar presencialment amb els alumnes a l’aula o per fer diferents exercicis online. El material central és una carpeta de mapes il·lustrats amb diferents continguts: elements de flora i fauna, patrimoni, oficis i activitats tradicionals, personatges cèlebres vinculats amb la Serra, etc. Aquests mapes poden treballar-se a l’aula amb propostes didàctiques que Tramuntana XXI recull a la Guia per al professorat i que estan classificades per fitxes segons matèria i cicle formatiu. Tant els mapes, com a la guia i les fitxes poden descarregar-se lliurement de la pàgina de Tramuntana XXI.
 
Enguany, a més s’ha imprès el fulletó “20 fets de la Serra de Tramuntana”,  material didàctic que sintetitza xifres, dades i informacions rellevants sobre la Serra, en format infografia. Aquest serà distribuït entre les escoles participants.
 
L’objectiu del projecte és que els nins/es coneguin la gran riquesa natural, cultural, històrica, etc. de la Serra de Tramuntana, promovent un sentiment personal i comunitari d’estimació i de responsabilitat respecte a la Serra i els seus habitants. “Des de Tramuntana XXI volem contribuir a la sensibilització de la ciutadania sobre el valor de la Serra de Tramuntana amb una mirada integral”, diu Marta Ferriol, directora tècnica de l’entitat, “és a dir, tenint en compte la seva aportació ambiental, però també patrimonial i social, i pensam que aquesta sensibilització s’ha de fer des dela infantesa i la joventut”.
 
A la convocatòria d’enguany, a més dels materials inclosos els altres anys, s’han afegit materials interactius per a treballar online els continguts. Les escoles que vulguin participar rebran una formació en streaming (entre el 9 i l’11 de desembre) i fulletons “20 fets de la Serra deTramuntana”. La convocatòria està oberta per a escoles públiques, concertades i privades, d’educació primària i secundària. Els centres poden inscriure’s fins dia 27 de novembre al correu participa@tramuntanaxxi.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *