Col·laboram amb la Jornada d’Associacionisme Agroecològic

Col·laboram amb la Jornada d’Associacionisme Agroecològic

L'activitat, organitzada per l'Ajuntament d'Esporles, tindrà lloc el dijous 28 de juliol a la finca La Bernadeta, i compta amb la col·laboració de Tramuntana XXI, APAEMA, SEAE i Mercat Social

El pròxim dijous 28 de juliol tindrà lloc a Esporles la jornada “Associacionisme agroecològic: “Una oportunitat per transformar la producció i el consum local” (adjuntam programa). La cita és a la Finca La Bernadeta d’Esporles, una iniciativa d’emprenedoria que ha suposat la recuperació d’una finca important del municipi. L’activitat ha estat organitzada per l’Ajuntament d’Esporles amb la col·laboració de quatre entitats vinculades al desenvolupament local, l’economia social i solidària i l’agroecologia: l’associació Tramuntana XXI, la Sociedad Española de Agricultura Ecológica, l’Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca i Mercat Social.

L’objectiu de la jornada és compartir amb productors/es agroecològics (o amb voluntat de ser-ho), amb consumidors/es responsables i amb la ciutadania en general el punt en el qual es troba el procés de l’Ecoregió Serra de Tramuntana. Aquest procés, ha permès fer un diagnòstic de la situació del sector agrari a la Serra de Tramuntana, posant en evidència les greus dificultats que tenen per produir i vendre producte local a un preu que permeti la viabilitat econòmica de l’activitat agraria. Per altra banda, es va posar en evidència la demanda de la societat civil per poder accedir a productes frescos i sans i la gran sensibilitat que existeix per consumir producte ecològic i de KM 0.

Per això, els últims mesos s’ha estat acompanyant a productors d’Esporles perquè s’organitzin en una associació. A la jornada es presentarà aquesta associació, fent extensiva la invitació a altres municipis de la Serra.

A la jornada es comptarà amb la visió d’experts per parlar de casos d’èxit en l’associacionisme agroecològic com a via per a distribuir els productes, com Jordi López de Mercat Social o l’experiència d’APAEMA i la Cooperativa de Pagesos Agroecològics de Mallorca, a càrrec del seu director tècnic, Nofre Fullana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *