Batles dels municipis de la Serra cerquen solucions a la conducció temerària i renous a la carretera Ma-10

Batles dels municipis de la Serra cerquen solucions a la conducció temerària i renous a la carretera Ma-10

L'Ajuntament de Banyalbufar i l'associació Tramuntana XXI convoquen la trobada per avançar en un problema històric per als pobles de la Tramuntana

Avui s’han reunit representants municipals de 8 pobles de la Serra de Tramuntana, per abordar els problemes comuns que pateixen per les conductes incíviques i temeràries de conductors de motos i cotxes a la carretera que travessa la Serra de Tramuntana, la Ma-10. A aquesta carretera fa anys que es registra excés de velocitat i greus renous, impropis d’un paratge natural i Patrimoni de l’Humanitat, el que ocasiona greu malestar a veïns i veïnes i també als visitants. 
 
La reunió ha estat convocada conjuntament pel batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà, i l’associació Tramuntana XXI, i han assistit els batles de Valldemossa, Nadal Torres; Deià, Lluís Apesteguia; Fornalutx, Xisco Marroig; Esporles, Maria Ramon, Escorca, Antoni Solivelles i Selva, Joan Rotger (els dos últims de forma telemàtica). En representació del municipi d’Estellencs han assistit Catalina Moragues, tinent de batle, i Mateu Vallori, regidor.
 
Tramuntana XXI fa anys acompanya a les institucions del nivell municipal i els veïns i veïnes afectats per fer la incidència i sensibilització necessària per avançar en la solució d’aquest problema històric per als pobles que voregen la carretera que travessa la Serra de Tramuntana, la Ma-10. A la reunió s’han acordat una sèrie d’accions impulsades pels municipis coordinadament, amb el suport de Tramuntana XXI, que es donaran a conèixer pròximament.
 
“Els municipis afectats es senten impotents: després d’anys de reivindicacions perquè es prenguin mesures,  segueixen patint els forts renous i la perillositat generada per cotxes i motos amb conductes temeràries a la carretera”, ha explicat Joan Juan, membre de la junta de Tramuntana XXI, qui ha assistit a la reunió.

2 thoughts on “Batles dels municipis de la Serra cerquen solucions a la conducció temerària i renous a la carretera Ma-10”

 1. Ignasi Cases Ramon ha dit:

  Hola¡¡¡
  Si no es posen en martxa, els damnificats de la Ma10 demanarem la an nulació de la declaració de la serra de tramuntana com patrimoni de la humanitat a ICOMOS, fins que no llevin el circuit de carreres de motos i cotxos, amb el debut control per part de les autoritats pertinents.
  Recordam que afecta tambéa zones LIC o ZEPAS, malament les autoritats passin olímpicament.

 2. sebastia rossello ha dit:

  Estic totalmente d’acord i com sugerencies:
  Pus rallys a sa serra de tramuntana (consell insula i ajuntanents)
  Itv control estricte de renou motos.
  Radars de renou i velocitat aleatoris.
  Si politicament es creu sa acabara amb el problema a la serra i a tot a reu.
  Grasis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *