Tramuntana XXI organitza la Trobada de càrrecs públics de la Serra

Tramuntana XXI organitza la Trobada de càrrecs públics de la Serra

Aquest dissabte ha tingut lloc a la finca pública de Raixa la Trobada de càrrecs públics de la Serra de Tramuntana, una jornada de reflexió i diàleg entre càrrecs polítics, adreçada a representants municipals, insulars i del Govern que tenen relació directa amb la gestió de la Serra de Tramuntana.

A la jornada, van assistir la presidenta del Consell, Catalina Cladera, amb els seus consellers de Territori, Maria Antonia Garcies, i de Mobilitat, Iván Sevillano, i els directors insulars d’Urbanisme, Luis Corral; Territori, Miquel Vadell;  i Paisatge i Residus, Patricia Arbona. Per part del Govern de les Illes Balears, van assistir el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; i el d’Agricultura i Ramaderia, Biel Torrens. Pel que fa a la representació dels responsables de la gestió municipal, van assistir 10 batles/sses i 7 regidors/res, comptant amb la representació de 15 municipis.

Aquest encontre ha estat impulsat per l’associació Tramuntana XXI, en col·laboració amb el Consell de Mallorca, amb l’objectiu de conèixer de primera mà la percepció dels diferents responsables polítics de la Serra, sobre quines són les qüestions prioritàries per millorar l’estat social, ambiental i econòmic de la Tramuntana. A més, la voluntat de l’encontre ha estat posar els fonaments per a possibles iniciatives de col·laboració i sinergies entre administracions en favor de la Serra. Ha estat una jornada de treball al voltant de sis grans eixos: gestió forestal i sector agrícola; subvencions i recursos tècnics; mobilitat i problemàtica de renous i perillositat sobre la Ma-10; urbanisme, habitatge, infraestructures i serveis públics; turisme i ús públic; i governança i participació. La jornada ha permès generar un major coneixement de la situació i possibilitats de la Serra, i del paper concret i prioritats de cada organisme.

La presidenta del Consell de Mallorca va afirmar “ Tots els agents implicats tenim el repte de fer de la Serra de Tramuntana un model d’equilibri entre sostenibilitat i rentabilitat que la converteixi en la punta de llança d’una Mallorca sostenible des del punt de vista ambiental, social i econòmic”. Des del Govern Balear, el conseller Mir va agrair a Tramuntana XXI la iniciativa que “ens ajuda a tenir una visió més completa de les realitats que conviuen a la Serra de Tramuntana per tal d’encarar, d’una manera coordinada i conjunta els reptes del Paratge Natural”.

Per la seva banda, el president de Tramuntana XXI, Joe Holles, va donar la benvinguda als assistents: “Tramuntana XXI va néixer ja fa 4 anys per treballar en favor de la Serra de Tramuntana des del coneixement i el consens per aglutinar i crear espais d’encontre i diàleg per totes les persones i entitats interessades a col·laborar per un futur sostenible de la Serra de Tramuntana”. “Des de la nostra entitat somiam cada dia amb la Serra del futur, amb un espai més inclusiu i sostenible,  i vosaltres, els responsables de la gestió del territori, en sou els protagonistes”.