Rondalles i plantes medicinals a la Serra de Tramuntana

Rondalles i plantes medicinals a la Serra de Tramuntana

El 27 d’abril del 2018, Tramuntana XXI, organitzà l’acte per la Serra “Rondalles i plantes medicinals a la serra de Tramuntana”.

En aquesta ocasió, el Dr. Carles Amengual ens presenta el seu llibre “L’hort de les rondalles mallorquines”, on hi figuren les 140 plantes i arbres mencionats a les rondalles mallorquines, amb l’objectiu d’esdevenir una l’obra que es pugui emprar com a referència literària, com a eina per a mestres i alumnes que treballin amb un hort escolar i com a estudi del medi natural.

A més de la participació de Maria Magdalena Gelabert, doctora en Llengua i literatura catalana i investigadora en rondalles mallorquines, la qual centra la seva intervenció en l’anàlisi del paper de les rondalles en la conformació de l’imaginari col·lectiu de Mallorca. Així mateix mostra l’aparició de les plantes que trobem a les rondalles mallorquines d’Antoni M. Alcover. També apunta quin és el paper de les dones en relació amb aquest camp.

I per presentar i moderar la taula rodona d’aquest acte tan especial, comptem amb la il·lustradora i membre de Tramuntana XXI Aina Bonner.