L’associació AFAMA, guanyadora del concurs de receptes de la IV Setmana Gastronòmica

L’associació AFAMA, guanyadora del concurs de receptes de la IV Setmana Gastronòmica

Aquest divendres, el president de Tramuntana XXI, Joe Holles, ha fet entrega del premi a la millor recepta del concurs “La cuina de la Serra: memòria dels nostres pobles” a l’Associació de familiars i amics de malalts d’Alzheimer de Pollença (AFAMA), guanyadora del certamen. Aquesta és la quarta edició del concurs que se celebra amb motiu de la IV Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana. La recepta guanyadora ha estat “Tords amb col”.

El jurat del concurs ha valorat de manera molt positiva que la recepta fos elaborada de manera cooperativa entre diversos membres de l’associació guanyadora. A més, el jurat ha trobat que té valor afegit que el tord sigui l’ingredient principal, en haver-hi darrere d’aquest producte molta tradició culinària. El premi que ha estat atorgat a AFAMA ha estat una panera amb productes de la Serra de Tramuntana, i ofereix un tast molt variat d’articles com oli d’oliva, confitures, fruita, sabons, sobrassada, entre altres. A més, tots els productes de la panera han estat elaborats a la Serra.

Al concurs es podien presentar elaboracions que utilitzessin majoritàriament producte local, sent un d’ells, específicament de la Serra de Tramuntana i s’hi podien presentar persones empadronades als municipis de la Serra. A més, en aquesta edició s’ha valorat especialment la cultura gastronòmica tradicional de la gent major, per la qual cosa s’han prioritzat les receptes de participants de la tercera edat. Enguany el títol d’aquesta edició de la Setmana Gastronòmica és “Camions de Muntanya i cultura ramadera”, per la qual cosa també s’han prioritzat les receptes basades en productes de caça i ramaders.

Aquest conjunt d’activitats organitzades per l’associació Tramuntana XXI enguany està enfocada en la ramaderia, i segons l’associació suposa “una oportunitat de posar en valor la cultura popular vinculada al patrimoni gastronòmic ramader”. Del 20 al 26 de novembre, la Serra ha estat partícip (i ho serà fins diumenge) d’activitats relacionades amb el patrimoni gastronòmic vinculat a la ramaderia de la Tramuntana: xerrades, visites guiades, tastets de producte local, tallers per públic general, per a infants, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *