Jocs interactius per acostar la Serra de Tramuntana a les aules

Jocs interactius per acostar la Serra de Tramuntana a les aules

Tramuntana XXI duu a terme aquests dies la tercera edició del seu  programa d’educació ambiental “La Serra de Tramuntana: un món per descobrir”. Després de dues edicions al llarg de les quals han participat una trentena d’escoles, enguany la situació sanitària dificulta les visites als centres. Per aquest motiu l’entitat ha volgut complementar el material amb noves eines virtuals perquè els i les docents puguin implementar, de manera didàctica i lúdica, les sessions formatives sobre aspectes molt diversos de la Serra de Tramuntana: les marjades, la biodiversitat, els oficis tradicionals i els personatges il·lustres de la Tramuntana, entre d’altres.

D’aquesta manera el projecte d’educació ambiental es reinventa per adaptar-se a la nova realitat de moltes escoles marcada per la Covid-19.  Als ja existents mapes il·lustrats i fitxes didàctiques, es suma enguany una plataforma interactiva amb jocs per aproximar-se a la Serra. El material es complementa amb presentacions i guions perquè els docents puguin implementar les sessions a classe. A més, als centres participants se’ls han entregat lots dels fulletons “20 fets de la Serra de Tramuntana”, amb dades rellevants i d’interès sobre aquest patrimoni de la Humanitat.

Per presentar els materials i metodologies proposades es van realitzar els passats 9 i 10 de desembre sessions formatives de manera telemàtica, a les que van participar un total de 35 docents, de 20 centres educatius diferents de tota l’illa. A partir d’avui els materials estan disponibles a la pàgina web de Tramuntana XXI. El projecte rep el suport del departament d’Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *