Inicia avui cicle de jornades sobre gestió forestal

Inicia avui cicle de jornades sobre gestió forestal

Tramuntana XXI organitza tallers i xerrades per conscienciar sobre la importància de gestionar finques a entorns forestals

Tramuntana XXI, amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, la Fundació Iniciatives del Mediterrani i l’Ajuntament d’Esporles, organitza un conjunt d’events entorn la gestió forestal a Serra de Tramuntana. Per un costat, es realitzarà avui un taller teòric i el dia 5 de desembre un taller pràctic enfocat a les mesures de protecció a aplicar durant l’hivern per a protegir les vivendes de Serra de tramuntana front risc d’incendis forestals. Per un altre costat, es realitzarà una jornada dedicada a projectes existents i futures possibles iniciatives entorn la gestió de la biomassa a Serra de Tramuntana.

“Vius a Serra de Tramuntana i vols protegir casa teva davant el cada vegada major risc d’incendis forestals? Treballes o vols treballar en el sector forestal i adquirir coneixements per a assessorar i gestionar finques a zones rurals? “. Amb aquestes preguntes, l’associació Tramuntana XXI convoca a residents d’habitatges situades en zones forestals, a propietaris, pagesos i gestors de finques rurals, així com a estudiants i a tota persona interessada en la gestió i conservació dels espais forestals. 

Al taller teòric, que tindrà lloc avui a les 18h a la Sala d’Actes de Sa Fàbrica (Esporles), s’aprendrà com protegir els habitatges i espais urbans propers a zones forestals dels riscos ambientals als quals s’enfronten.Al taller pràctic, el dia 5 de desembre i també a Esporles, es tindrà l’oportunitat de conèixer in situ com aplicar aquestes mesures de protecció.
Ambdós tallers seran impartits per Empar Benlloch, tècnica forestal.
Davant la urgent necessitat de generar estratègies i pràctiques de gestió forestal sostenible, el 12 de desembre tindrà lloc una jornada per conèixer diversos projectes que promouen tant l’aprofitament com la conservació dels nostres espais forestals.
L’acte està especialment adreçat a persones que treballin en el sector forestal privat i públic, en la conservació d’espais naturals i en la gestió d’incendis forestals, a responsables municipals de medi ambient, a propietaris de finques rurals, així com a estudiants i a tota persona interessada en la gestió i conservació dels espais forestals.
Participen a la xerrada:
– David Torrens, Enginyer tècnic industrial de Different Design, redactor del projecte de calderes de biomassa a Valldemossa i Bunyola.
– Christer Soderberg, Gerent i co-fundador de Circle Carbon S.L
– Núria Llabrés Prat, presidenta de la ICTIB i tècnica de custòdia del territori del GOB Menorca.
 
Totes les activitats tenen l’aforament limitat, es poden reservar les places a Ticket IB.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *