Receptes de la Serra de Tramuntana

Receptes de la Serra de Tramuntana

Tramuntana XXI recull les receptes presentades al concurs "La cuina de la Serra: compartim el patrimoni gastronòmic familiar"

L’associació Tramuntana XXI ha compartit la publicació online «Receptes de la Serra de Tramuntana«, un compendi amb 16 receptes rebudes a la convocatòria del concurs “La cuina de la Serra: Compartim el patrimoni gastronòmic familiar”. El concurs, i la posterior entrega de premis, va tenir lloc el passat mes de novembre en el marc de la Setmana Gastronòmica que va convocar l’entitat amb la col·laboració de la Direcció Insular de Cultura del Consell de Mallorca i multitud d’aliats de l’administració pública, com Ajuntaments de municipis de la Serra, productors locals i restauradors.
 
«Vàrem convocar el concurs de receptes per posar en valor l’ús del producte local i de temporada, a través de la recuperació de les receptes tradicionals que, en certes ocasions, estan en perill d’extinció», explica Marta Ferriol, directora tècnica de l’entitat. Amb la publicació d’aquest recull Tramuntana XXI vol acostar aquest patrimoni gastronòmic familiar de la Serra a la ciutadania i permetre així que transcendeixi en el temps. «Algunes de les receptes recollides han passat de generació en generació durant molts anys i no havien estat mai escrites», afirma Ferriol.
 
Organitzat per tipologia del plat (sopes, carn, peix i marisc, verdures i llegums, postres) cada recepta compta amb una història que recull la tradició del plat, els ingredients (especificant quan són productes de la Serra de Tramuntana) i la seva elaboració pas a pas. A més, les receptes estan acompanyades per fotografies enviades pels participants. 
 
Alguns dels plats recollits al receptari són les sopes de carboner, butxetes de tords, frit de pastanagues safarnàries, pancuit, calamar de potera farcit d’esclata-sangs i verdures amb salsa de tinta i murtons, formatjada o faves escaldines. Els tres últims varen ser els guardonats amb els primer, segon i tercer premi del concurs, respectivament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *