El fulletó ‘Estima la Tramuntana’ té com a objectiu conscienciar els visitants de la serra de Tramuntana sobre pautes de comportament adequades per conservar el patrimoni natural i cultural i no destorbar els habitants.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’associació Tramuntana XXI, amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears i el Consorci de la Serra de Tramuntana Patrimoni de la Humanitat.

El contingut del fulletó ha estat consensuat entre diversos agents implicats a la Serra, com l’Associació de Propietaris de Finques Rústiques de les Illes Balears, la Federació de Muntanya i Escalada i excursionistes de prestigi reconegut, fruit d’una preocupació i una inquietud compartides: promocionar la bona convivència entre els habitants i els visitants de la serra.

El fulletó recull deu recomanacions de bones pràctiques a la muntanya en format de tríptic bilingüe, amb dues versions i un total de quatre idiomes català/anglès y castellà/alemany, que es pot descarregar en aquesta pàgina. També està disponible en format pòsters en català/anglès, que es distribuiran principalment a centres educatius i també pots descarregar-lo aquí.

Està previst distribuir-lo entre entitats, oficines d’informació, hotel rurals, refugis de muntanya i altres punts subjectes d’afluència de visitants de la Tramuntana.


 

Si ets una entitat i vols adherir-te a aquesta iniciativa, es deixa una espai per introduir un altre logotip. Per a sol·licitar-lo pots enviar un mail a info@tramuntanaxxi.com. Amb aquesta possibilitat es dona l’oportunitat de publicar-lo i distribuir-lo a ajuntaments, empreses i associacions.

Els ciutadans poden enviar suggeriments participa@tramuntanaxxi.com amb la funció que a més d’una eina d’informació i sensibilització esdevingui un canal de participació ciutadana.

 


 

“És un fullet petit en dimensió física però simbòlicament gran”.
Vocal de Tramuntana XXI, Miquel Rayó.

“Aquest decàleg és el millor que s’ha fet dins la serra de Tramuntana fins ara, perquè està consensuat, i si es compleix, no farien falta les lleis”.
President de l’Associació de Propietaris de Finques Rústiques de les Illes Balears, Fernando Fortuny.

Les deu actituds semblen senzilles però en ocasions no es donen”…“així com hem recuperat la consciència sobre l’aigua, que havíem perdut, ja que l’aigua és un bé escàs, passa el mateix amb la manera de conviure respectuosament amb el medi natural, respectant el patrimoni, la cultura, la biodiversitat i també les activitats agràries que es duen a terme allà mateix”.
Conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.